Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του Εργοστασίου Κομποστοποίησης στο Σχιστό

Μεγαλες οι ευθύνες του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου 

Μετά από ενάμισυ μήνα κρυφτούλι και κωλυσιεργίες του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου και ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε σ΄αυτό το διάστημα δύο φορές για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμάτων φωτογραφίζοντας το Σχιστό ως πιθανό χώρο κατασκετής εργοστασίου κομποστοποίησης απορριμάτων συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ολιγωρία του Δημάρχου και η σιωπή του ήταν εκκωφαντική μιας και από τα τέλη Οκτωβρίου ο Ζαχαρίας Ζούπης είχε θέσει το ζήτημα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατ ΄επανάληψη τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο σε συζητήσεις με τον Δήμαρχο  αλλά και με επιστολή και πρόσφατη δημόσια δήλωση. Αυτό καταγγέλθηκε και από τον Ζαχαρια Ζούπη, αλλά και από τον πρώην βουλευτή Κανέλλο Λάλο που παραβρέθηκε στο Συμβούλιο. 

Πάντως πολύ άσχημη εντύπωση έκαναν ορισμένα γεγονότα εξ αρχής. Κατ΄αρχάς το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε με οριακή απαρτία αφού παρόντες ήταν όταν πάρθηκαν οι παρουσίες μόλις 21 σύμβουλοι από τους 41. Έλειπαν δηλαδή πολλοί και από την διοίκηση και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Παρόντες από τους 6 επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας ληταν δύο, οι Ζαχαριας Ζούπης και Φώτης Μελάς ( έλειπαν δηλαδή οι Δ.Κωνσταντινίδης όπως το συνηθίζει, Ηλίας Πατίδης, Μυλωνάς που αντικαθιστά τον Σαλαλέ και δεν έχει εμφανιστεί κοντά ένα χρόνο, Λουκάς Τζανής ). 

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη του Δημάρχου και του Προεδρείου καλέστηκε μόνο για ενημέρωση και συζήτηση και όχι για να λάβει απόφαση! Επιπλέον δεν εθεωρήθη καν σκόπιμο να καλεστούν φορείς, ώστε να εχουν ενημέρωση οι πολίτες για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την πόλη. Το τελευταίο σχολιαζόταν έντονα μιας και θα περίμενε κάποιος από μια Δημοτική Αρχή αριστερή που επικαλείται την διαφάνεια, την ενημέρωση και δραστηριοποίηση των πολιτών, να συμπεριφέρεται διαφορετικά. 

Ήταν φανερό ότι βασική επιλογή ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει μετά από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και όσο γίνεται με λιγότερο κόσμο.... (Πέρα από το blog μας καμία άλλη ενημέρωση προς τον κόσμο δεν υπήρξε). 

Την παρουσίαση των θέσεων της Περιφέρειας έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης και ο κ. Ιατρού από τον υπεύθυνο Σύνδεσμο και εμμέσως πριν σαφώς φωτογράφισαν το Σχιστό ως σημείο κατασκευής του εργοστασίου που υποτίθεται ότι θα καλύπτει μόνο τις ανάγκες των Δήμων του Πειραιά. Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε να λέει ότι συζήτηση είχε γίνει (πότε και με ποιούς έγινε δήμαρχε;) τροφοδοτώντας εκνευρισμό και ειρωνικά σχόλια και μέσα από γενικολογία φάνηκε ότι τα έχει δεχτεί όλα... άνευ όρων. 

Έντονη κριτική άσκησαν τόσο στην μεθόδευση του Δημάρχου όσο και σε πλευρές του θέματος οι Ζαχαρίας Ζούπης, Κανέλλος Λάλος, Φώτης Μελάς, Κώστας Κούβαρης. Υπήρξαν στιγμές έντασης, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έληξε χωρίς καμμια απόφαση! 

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι σε πλήρη συννενόηση με την διοίκηση της Περιφέρειας και προσπαθώντας να τα βρουν οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ που συναποτελούν τον ..."ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ" προχωρούν δίχως σχέδιο, αλλά με αποδοχή των πάντων. 

Στα λόγια επανάσταση, στις πράξεις «μούγκα στην στρούγκα». Ο λόγος πια ανήκει στους πολίτες... 

Υ.Γ. Δήμαρχε κάθε φορά που σε κατηγορούν για λάθη απαντάς με "συγνώμη" και "λάθη κάνουμε¨. Μια παροιμία λέει "από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο". Σταμάτα να ζητάς συγνώμες και μάθε να λειτουργείς συλλογικά και όχι σαν κλειστό γκέτο...ειδικά για τόσο σοβαρά θέματα της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου